A currys csirkéből lakberendezés lett

Sosem voltam odáig az indiai konyháért, viszont a barátnőm kedveli és nagyon szerette volna, hogy elmenjünk egy étterembe, így beadtam a derekam. Magáért a curryért sem rajongok annyira, persze megeszem, ha úgy van, így most is valamilyen currys csirkét rendeltem, azzal mellélőni nem nagyon lehet. Nem is volt vele probléma, kellemes este volt, finom volt a kaja és nagyon hangulatosan volt berendezve az egész hely. Alapvetően nagyon kedvelem a különféle kultúrákat, kiskorom óta érdeklődöm a vallások és a kultúrák iránt, így ez az indiai berendezés is nagyon tetszett, amiért realisztikusnak tűnt.

Rám főleg az étterem, a barátnőmre pedig az ételek tettek jó benyomást, így rágta is a fülem, hogy otthon is csináljunk már valamilyen currys kaját. Az elképzelésem teljesen alaptalanul az volt, hogy ez drága mulatság lesz, így főként olcsón elkészíthető recepteket kerestem a neten. Valahogy az összevissza kattintgatás végén lyukadtam ki ezen a honlapon, ahol csak leárazott termékekkel találkozhat az ember. Elsősorban az áruházak akciós újságjaiból tájékozódhatunk, hogy éppen mi van leértékelve, de külön a termékek között is böngészhetünk. Be is írtam a fenti keresőmezőbe, hogy „curry” és tucatjával dobálta ki a curryvel kapcsolatos dolgokat mindenféle boltból. Currys instant leves, curry szósz, curry fűszer, de még curry színű falfesték is volt a listában.

Ezzel el is árultam, hogy tényleg mindenféle tematikájú üzletnek a kínálatát megtalálhatjuk, barkácsáruházak, hiper- és szupermarketek, ruhaboltok, sportüzletek és még sorolhatnám. Mivel nekem a berendezés tetszett meg az étteremben, így elkezdtem indiai hangulatú, stílusú dolgokat keresni. Ha lakberendezésről van szó, akkor elsők között biztosan a JYSK ugrik be az embereknek, így hát nekiálltam keresgélni a honlapon a JYSK-kel kapcsolatban. Sokáig nem kellett kutakodni, hamar eljutottam ehhez a linkhez: https://akcioleso.hu/jysk-akcios-ujsag, ahol megtalálható a bolt aktuális szórólapja, akciós újságja, jelen esetben a karácsonyi katalógusa, illetve az új őszi és téli termékek magazinja.

Végig is lapozgattam mindent, s habár kiköpött indiai jegyekkel ellátott dolgokkal nem futottam össze, így is bőven akadt olyan leárazott termék, ami jól mutatna a lakásban, elsősorban a hálószobában. Magamtól eddig nem is gondoltam bele, de a JYSK főként az alvás szakértője, erről szintén az akcioleso.hu-n olvastam, hiszen minden üzletlánc, így a JYSK akciós újságjai alatt is találhatunk egy részletes leírást, jellemzést a cégről. A dán áruház persze nem csak matracokat, ágyneműket vagy épp ágyakat kínál, hanem a lakás többi helységébe is bőven találunk praktikus és hasznos holmikat.

Ami szintén baromi jópofa és egyben kedvező ötlet is, hogy szokott lenni egy bizonyos „ami a táskádban elfér” akciójuk is. Ez azt jelenti, hogy a bejáratnál kapsz egy hatalmas zsákot, amibe a vásárlás során végig pakolhatsz, majd a kasszánál minden termékre, ami belefért a táskádba, kapsz 15% kedvezményt. Ez pláne baráti, ha leárazott cuccokat is összeszedsz, hiszen a kedvezmény érvényes az akciós termékekre is. Érdemes tehát folyamatosan figyelni a weboldalt, hiszen állandóan frissül, így mindig az aktuális JYSK újságokat, szórólapokat láthatjuk.

Én tehát végül a JYSK-ben találtam magamnak való berendezési dolgokat, míg a barátnőm a keresőbe írt „curry” kulcsszó segítségével, több tucat indiai kajához szükséges alapanyagot szedett össze. Persze örülök az új és kísérleti dolgoknak, de azért remélem nem kell hónapokig currys csirkén élnünk.