A fogpótlás megmentette az indiai vacsorát

Elég bosszantó tud lenni, amikor az ember terveibe hiba csúszik. Nemrég majdnem én is így jártam, de szerencsére a helyzetem időben megoldódott.

Imádom az indiai ételeket, és ha csak tehetem, magam is szívesen készítem őket. Persze azt imádom a legjobban, ha étteremben hódolhatok kedvenc kulináris szenvedélyemnek, egyszerűen már a curry illatától is elalélok. Szerencsém van, mert nem csak én, hanem a családom is osztozik eme szenvedélyben és a barátaim java is része is imádja az indiai konyhát. Különleges alapanyagok, különleges fűszerek, különleges elkészítési mód. Finom illatok, ínycsiklandó ízek, maga a csoda. Ezért is jó olyan helyen vacsorázni, ahol indiai szakácsok főzik meg kedvenceinket.

Egy ilyen nagy, családi rendezvényt azonban nagyon sok minden meg tud zavarni. Például egy egészségügyi probléma. Sajnos most pont engem húztak ki ebből a kalapból, és majdnem meghiúsult a tökéletes vacsoraest.

A probléma pedig fogászati jellegű volt, nevezetesen fogpótlásra szorultam. Ami még nem is lenne akkora probléma, csak hát izgultam, féltem, aggódtam, hogy mi is lesz, hogy vajon jó kezekbe kerülök-e. Az aggodalmam nem tartott sokáig, mert a fogpótlás fajták szakértőjéhez jelentkeztem be.

Ami azt illeti, a fájdalom az, amitől a legkevésbé félek. Inkább csak szeretem tudni, hogy pontosan mi is történik velem. Így egy igen átfogó és részletes megbeszéléssel kezdtük a folyamatot, melyben sok-sok türelemmel fordultak felém és mindenre választ kaptam, amit csak kérdeztem. Ami igazán megnyugtató volt, mert végül is a fogpótlás az egy elég komoly dolog. Komoly és tartós, mert nem egy-két évre szól.

Legyen az híd vagy implantátum, mindkettő hosszú időre megoldja az ember problémáját. Egy hiányzó fogat pedig előbb-utóbb pótolni kell, mert ha a két szomszédos fog elkezd bedőlni, annak igen komoly következményei lehetnek. Nem akartam tehát halogatni a dolgot, de azt sem, hogy a nagy családi indiai vacsorán ezen a dolgon aggódjak. Hogy mi lesz, hogy lesz, a fogpótlás fajták közül melyik az, ami nekem való. Ezért kerestem fel a Fogorvos Budapest rendelőt, ahol szakértők kezébe kerültem.

Így hamar megtaláltuk a megoldást is, közösen. Ami igazán megnyugtató volt és plusz bizalmat élesztett bennem. A fogorvos-kérdés egyébként is bizalmi dolog, legyen akár szó tömésről vagy foghúzásról, fogkő-eltávolításról vagy épp a fogpótlás fajtákról.

Mert eleve egy kiszolgáltatott helyzetbe kerül az ember a fogorvosi székben. Ilyenkor pedig nagyon megnyugtató tud lenni, ha a fogorvos tájékoztat arról, hogy pontosan mi és miért történik. Lehet, hogy másnak ez nem fontos, de engem igenis megnyugtat. A megoldás tehát megszületett, így immár nyugodtan folytatódott az indiai vacsora megszervezése.

Ami pedig tényleg frenetikussá sikeredett, pár héttel később pedig már, az új, pótolt fogammal én is magabiztosan mosolyogtam.