A Prevenció Patika oldalát szerencsére nem az indiai kaja miatt ajánlották

A vőlegényemmel nagyon szeretünk főzni. Gyakran próbáljuk ki különböző országok vagy kontinensek ételeit. Próbálkozásainkat pedig tematikus gasztronómiai esték keretében általában a fix baráti társaságunk tagjaival (nagyjából 8 fő) is megosztjuk. Legutóbb indiai vacsorát adtunk, aminek apropóján különböző currys fogásokat és chutney-kat (kb. a lekvárra hajazó állagú, fűszeres gyümölcsszószok) szolgáltunk fel. Az este során szóba került az online gyógyszervásárlás. Az egyik barátunk pedig a Prevenció Patika nevű internetes gyógyszertárat ajánlotta a társaságnak.

A téma szerencsére nem azért került elő, mert valaki rosszul lett az ételtől. Hanem azért mert egy héttel azelőtt ért véget a karanténunk, ami sokkal könnyebb lett volna akkor, ha nem a szeretteinket kellett volna gyógyszerekért küldözgetni a patikába (mi ugye nem mehettünk ki), hanem rendelhettünk volna a neten keresztül. Akkor azonban még nem ismertük a Prevenció Patikát, így nem volt semmi megbízható ötletünk a rendelésre. Természetesen nem szeretném ha megint ilyen helyzetbe kerülnénk, de ha netán mégis így lesz, legalább tudni fogjuk, honnan rendelhetjük meg a legalapvetőbb gyógyszereket.

A Prevenció Patika egy nagyszerű internetes gyógyszerüzlet

A prevenciopatika.hu az egyébként Szegeden található Prevenció Patika online is elérhető patikája (ők nagyon ötletesen webpatikának hívják). Kínálatukban megtalálhatóak azok az ismert és alapvető gyógyszerek és gyógyhatású készítmények, amikre szükség lehet egy-egy otthon gyógyszeres szekrényében.

A netes gyógyszertár kínálata hatalmas, és a hagyományos, “offline” patikákkal ellentétben itt nem segít a termékek megtalálásában képzett gyógyszerész. Ennek ellenére a király kategóriarendszernek hála könnyen megtalálható az éppen szükséges termék, és attól sem kell tartani, hogy pl. olyan fájdalomcsillapítót vásárolunk, ami nem hat a panaszos területre. A webshop kategóriái ugyanis további alcímkéket tartalmaznak, amiknek segítségével egyszerűen lehetetlen mellé nyúlni.

A kategóriarendszeren kívül kulcsszavas keresésre lehetőséget adó felületet is találunk. Ha tehát gyorsan és egyszerűen ellenőriznénk, hogy van-e készleten valamelyik általunk már ismert gyógyszerből. gyorsan megtehetjük ezt is.

Ha pedig segítségre lenne szükségünk, használhatjuk az oldal bal alsó sarkában található ikonon keresztül elérhető chatelési lehetőséget.

Búcsúzz el a kígyózó soroktól, és vásárolj online!

A Prevenció Patika segítségével ehetőségünk van arra is, hogy ne kelljen mindig kiállnunk a patika előtt kígyózó sorokat. A rendeléskor azonban érdemes fejben tartani azt, hogy bár gyors kiszállítási határidőkkel dolgoznak, elképzelhető, hogy mondjuk 5 napot kell várnunk a csomag megérkezésére. Ezért érdemes mindig időben rendelni.

Fontos azzal is tisztában lenni, hogy csak receptre kapható gyógyszereket nyilván nem vásárolhatunk online, illetve vannak egyéb termékek is, amik házhoz szállítását a patika nem vállalja. Ezeken azonban a weboldalon jól látható, sárga színű címke van, így könnyen észre lehet venni őket.

Ha rendelésünk összege 12 ezer forint fölé kúszik (ez patikás vásárlásoknál egyáltalán nem ritka), akkor a kiszállítás díja ingyenes. A megrendelt termékeket pedig házhoz szállíttathatjuk vagy átvehetjük országszerte több száz GLS csomagponton is.

A futárszolgálatos átvétel mellett személyesen is elkérhetjük rendelésünket a szegedi Prevenció Patikában.

A vásárlási és szállítási infókkal kapcsolatban (feltételek, költségek stb.) a prevenciopatika.hu weboldal alján megtalálható tájékoztatóból minden fontos információt megtudhatsz.

Az akció talán nem a legfontosabb kérdés egy patikában, de azért jó ha van

Gyógyszerek vásárlásakor az akciós ár nyilván nem tartozik a legfontosabb szempontok közé, ugyanakkor ha van, akkor érdemes éni vele. A Prevenció Patika oldalán többféle akció közül is válogathatunk, ezeket külön kategóriában találhatjuk meg az oldalon. A “Mesébe illő akciók” címkére kattintva tájékozódhatunk a gyógyszertár aktuális hónapra érvényes akciós ajánlatairól. Találunk olyan kedvezményes vásárlásra lehetőséget adó lehetőségeket, amelyek nagyobb tételű vásárlásokhoz kapcsolódnak. És kedvező áron kaphatunk meg néhány lejárati dátumhoz közeledő terméket is.

A Prevenció Patika számára a gyógyászat nem csak az egészség helyreállítását jelenti

A weboldalról megtudhatjuk azt is, hogy a Prevenció Patikában dolgozók értelmezése szerint a gyógyászat szó jelentése egyáltalán nem csak arra vonatkozik, amikor valamilyen kialakult panaszt vagy betegséget gyógyászati eszközökkel orvosolunk. Vagyis röviden: a gyógyászat nem csak az egészség helyreállítását, hanem annak megőrzését is jelenti.

A webpatika kínálatát nézve ez az elgondolás abban nyilvánul meg, hogy itt nem csak klasszikus értelemben vett, panaszok kezelésére alkalmazható gyógyszereket és gyógyászati segédeszközöket vásárolhatunk. Hanem számos olyan terméket is, amelyek segítenek az egészség tartós és hatékony fenntartásában.

Ehhez kapcsolódóan vásárolhatunk például különböző vitaminkészítményeket, amelyek segítenek a testi épség megőrzésében. De vásárolhatunk olyan higiéniához kapcsolódó termékeket is, amik azáltal segítik az egészségmegőrzést, hogy megtisztítják a testet a veszélyt jelentő kórokozóktól.

Természetesen a koronavírus elleni védekezésben is segítenek

A Prevenció Patika és munkatársai természetesen kiveszik a részüket a koronavírus elleni harcból is. A vírusvédelemhez és a vírussal összeköthető megbetegedésekhez kapcsolódó termékek szintén külön címke alatt találhatók meg, vagyis egyszerűen és gyorsan hozzáférhetők. Az árucikkek alapján a webpatika segít a vírus megelőzésében, az esetleges megbetegedés leküzdésében és az immunrendszer utólagos helyreállításában is.

A termékek között találunk olyan mára már alapvetővé vált termékeket, mint a különböző szájmaszkok, gumikesztyűk és fertőtlenítők. Vásárolhatunk olyan eszközöket, mint a hőmérő vagy a pulzoximéter. De a “Vírusvédelem” címke alatt találjuk meg azokat az immunerősítést segítő készítményeket is, amelyek segíthetnek a testünk járvány elleni védekezésében is.

Ha fontos számodra az egészség, olvasgasd a Prevenció Patika blogját!

A gyógyszerek és gyógyhatású készítmények forgalmazása mellett a Prevenció Patika foglalkozik az egészséggel és egészségmegőrzéssel kapcsolatos ismeretterjesztéssel is. A weboldalukon található blog folyton frissül. Cikkeik pedig mindig az éppen aktuális időszakok esetleges panaszaihoz, egészséget veszélyeztető aspektusaihoz kapcsolódnak.

A nemrég elmúlt ünnepek időszakában megjelent cikkekben például arról olvashatunk, mire fontos odafigyelni az egészségmegőrzés szempontjából a karácsonyi vacsorákon és szilveszteri partikon. Az őszi időszakban arról jelent meg cikk, hogy mit lehet tenni az ilyenkor gyakori megfázás vagy influenza ellen. De jelent meg írás arról is, hogy milyen kedvezőtlen hatásai lehetnek egészségünk állapotára az óraátállításnak.

A régebbi cikkek között találunk olyanokat, amelyek bőrproblémákkal vagy a visszeres panaszokkal foglalkoznak. Olvashatunk a pihentető alvás fontosságáról, és ezzel együtt arról is, hogy mit tudunk tenni egy jól átaludt éjszakáért. Találunk cikket ami arra hívja fel a figyelmet, hogy a testi egészség helyreállásához fontos foglalkoznunk lelkünk egészségével is. Vagy éppen tájékozódhatunk az ízületek védelmének lehetséges módjairól is. És még hosszan sorolhatnám.

A lényeg röviden az, hogy ha olyan blogot keresel, ahol számos különböző egészséggel kapcsolatos témában olvashatsz cikkeket, akkor a prevenciopatika.hu ebben is segítségedre tud lenni.

Összegzés

A Prevenció Patikának, és online patikájuknak, hála létezik olyan weboldal, ahonnan biztonságos forrásból vásárolhatjuk meg a legfontosabb gyógyszereket, sorban állás nélkül. A gyógyszerek vásárlása mellett a prevenciopatika.hu-t akkor is felkereshetjük, ha egészségmegőrzéssel kapcsolatos cikkeket olvasnánk, amik segítenek egy egészségtudatos életmód kialakításában.

Örülök, hogy az indiai konyhának hála rábukkantunk erre a weboldalra, biztosan nagyon hasznos lesz a későbbiekben!

(Tényleg egy utolsó megjegyzés: azért nagyon örülök, hogy nem azért jött szóba ez a weblap, mert rossz lett volna az étel.)