Ablakcsere utáni javítást kellett eszközölnünk a nyílászárókon

Sajnos előre ittunk a medve bőrére

Hétvégén a családdal töltöttük az időt, volt is mit ünnepelni. A párommal ugyanis beköltöztünk a saját lakásunkba, amin most fejeztük be a felújítást. A nyílászárók cseréjét hagytuk legutoljára, és hát persze nagy volt az öröm, hogy már ilyen nagy előrelépés történt. Elkészült a lakás! Most már tényleg csak nekünk kellett beköltözni. Mi viszont még nem annyira laktuk be a teret, ünnepelni viszont már annál inkább szerettünk volna. Így hát összehívtuk a családot, és elmentünk a kedvenc indiai étteremünkbe, hogy némi finom, intenzív indiai étel mellett megünnepeljük a lakásfelújítást és a sikereket.

Az ebéd az indiai étteremben valami isteni volt. Talán túlzás nélkül állíthatom, hogy rég ettem ilyen jót. Meg aztán, családdal, barátokkal voltunk, igazán jó társaságban, és mindannyian igen jól éreztük magunkat. Jó kedvűen mentünk haza az új otthonunkba. igen ám, csak hogy nem sokkal a felújítás után valami nem stimmelt az ablakkal rettenetesen húzott. Nagyon megijedtünk, és hirtelen ablakcsere utáni javításban kezdtünk el gondolkodni. Egy ismerősünk azonban óva intett attól, hogy mi magunk hozzányúljunk az ablakhoz. Azt mondta, higgyük el, hogy csak sokkal többet ártanánk az ablaknak, ha mi próbálnánk meg alakítani rajta, mintha egyből szakembert hívnánk. Ráadásul ha valamit a hozzá nem értésünk miatt elrontunk, jóval nagyobb anyagi veszteség is érhet bennünket!

Ablakcsere utáni javítás csak szakemberrel javasolt

Cserébe belinkelte a muanyagablakom.hu oldalát, és arra kért bennünket, innen mindenképpen tájékozódjunk, mielőtt az ablakcsere utáni javítás műveletéhez hozzáfognánk. Így is tettünk, így hát gyorsan csekkoltuk is magunknak ezt az oldalt. Az oldal maga nagyon hasznos egyébként, mindenkinek szeretettel ajánljuk, aki bárminemű problémával küzd a saját műanyag ablakával kapcsolatban. Az oldal ugyanis minden lehetséges problémát felsorol, ami csak műanyag nyílászárók esetében felmerülhet. Azt is közérthető, mindenki számára könnyen értelmezhető nyelven és módon írja le, hogyan működik a műanyag ablakok mechanizmusa, és vajon mi állhat a felsorolt problémák hátterében. Így aztán mi is egyhamar rátaláltunk a huzat problémájára.

A mi esetünkben azt olvastuk, hogy a huzatot általában a szigetelés sérülése eredményezi. Az viszont igencsak meglepett bennünket, milyen sokféleképpen sérülhet a műanyag ablakok szigetelése! Ha nem futunk bele a muanyagablakom.hu oldalba, lehet, hogy simán nekiálltunk volna a javításnak. Így azonban, hogy bővebben olvastunk a problémáról, már mi is kicsit óvatosabban álltunk neki a szerelésnek. Bár az oldal tanulsága alapján a huzatot adott esetben akár tömítéssel meg lehet próbálni orvosolni, és ebben az esetben talán még működhet is az ablakcsere utáni javítás házilag. Azt is a muanyagablakom.hu oldalról tudtuk meg, hogy a műanyag ablakok szigeteléséért egy több légkamrás kialakítás felel. Ez is meg tud sérülni, és okozhat huzatot. Ha csak a külső kamrákban történik sérülés, akár még az is működhet, hogy leragasztjuk a sérült részt – az esztétikumon kívül az ablak nem fogja kárát látni a műveletnek.

Ha azonban letört a sarok az ablakból, vagy a keret és a tok rossz illeszkedése miatt szökik a levegő, akkor bizony pótszigeteléssel és ablakcsere utáni javítással házilag nem sokra megyünk. Ekkor már kifejezetten csak hozzáértő kezek segíthetnek, hogy rendesen beállítsák az ablakot. Mi nem szeretnénk tovább játszani a tűzzel, ezért biztosan szakemberhez fordulunk – és ti hogyan oldjátok meg, ha problémátok van az ablakkal?