Az álmok útján néha segítségre is lesz szükségünk

Az egyik gyerekkori barátom, aki máig az egyik legkedvesebb ember az életemben, külföldről nemrég hazatelepülve meghívott a családommal a saját éttermébe, hogy együtt elevenítsük fel gyerekkorunk közeli kapcsolatát, és megismerhesse végre a feleségemet és a gyerekeimet. Egzotikus ételekben utaznak, a “receptet” az Egyesül Királyságból hozta haza, ahol egy nagyon hasonló étteremben dolgozott, mint amilyet itthon saját maga hozott végül létre, és futtatott fel meglepően gyorsan.

Sokat mesélt az említett estén – végre nem csak a neten, de élőben is -, hogy rengeteg dolgon múlott a siker, az indai séftől kezdve, aki vele tartott Magyarországra, az alázatos munkáig, de olyanokat is említett, amik számomra is megszívlelendők. Elmondta ugyanis, hogy nem minden az ételek minőségén, vagy magán a helyen múlik, az online marketing tanácsadás és kivitelezés is olyasmi, amire szükségem lesz, a saját cégemet illetően, ha hasonlóan széles vevőkörről fantáziálok. Ő a Keresőben Első csapatot javasolta, mint akik az ő ismertségének kialakításában már segítettek, és azóta magam is utánaolvastam, mennyi pluszt tudnak adni ők, a saját területükön, bármilyen cég küldetésének sikerre vitelében.

Eleinte ő is sötétben tapogatózott, de elmondta, hogy ez a hirdetések, netes reklámkampányok kezelésben, keresőoptimalizálásban és egyebekben is utazó társaság nagyon együttműködő volt. Hiába saját maga is csak laikus az internetes megjelenés kritériumainak területén, mindig figyelembe vették az elképzeléseit a weboldal kinézetének kialakításánál, folyamatosan egyeztettek a lépésről lépésre haladás során, saját ötleteit is beépítették az arculatkialakításban, de ahol az ő képzelete épp “csődöt” mondott, mert például logotervezésben ötlete sem volt, a Keresőben Első munkatársai rengeteg egyedi és tetszetős ötlettel álltak elő. Még egy igényes, nyomtatott kiadvány elkészítésében is közreműködtek, amiben azt mutatják be, milyen különleges ételeket, Ázsia melyik részéről hoztak el Magyarországra, és milyen dolgokban módosítottak kicsit a recepteken.

Tehát gyakorlati dolgok kivitelezésében, vagy tanácsadásban is érdemes keresni őket “marketing-témában”. A barátom állítja, nem lendült volna így fel a biznisz enélkül, és nem találta volna meg az étteremben ilyen sok vevő. Bár manapság, aki próbált már vállalkozni, könnyen belátja, hogy a XXI. század követelményrendszerének egyik sarokpontja az internetes jelenlét, annak a fontossága, hogy eljussunk bármilyen vevőkörhöz, vagy csak bármilyen üzenetet könnyen célba juttathassunk, azért érdemes olvasgatni a Keresőben Első weboldalán, mert magam is láttam, nem spórolnak az alapossággal. Azzal, hogy megvilágítsák például, hogyan jut el világszínvonalú karrierig is akár egy jól megtervezett logo. Na meg, hogy miket kell szem előtt tartsunk, mikor saját logónk elkészítésén dolgozunk. A keresobenelso.hu-n minden előzetes prekoncepciónktól függetlenül, könnyen belátjuk ebben a világban kevésbé jártasként is, hogy ez kikerülhetetlen, de az ő társaságuk “személyében” meg is van az ideális partner, aki segít abban, hogy sokan leljenek a weboldalunkra, és megszeressenek minket, akár már annak alapján is, amit ott látnak. A használhatóság, és a tetszetősség kéz a kézben járva működnek a legjobban.

Egy olyan társaságról beszélünk a Keresőben Első esetében, akik sokaknak segítettek már, talán általunk is ismert cégeknek, vállalkozásoknak stb. Megnézhetjük ezek javát szintén a website-on. Például a korábbi ügyfelek beszámolóiban is megerősítést kapunk, hogy ezek nélkül a szolgáltatások nélkül, talán nem is ment volna nekik sem. Az ilyesmi fontos befektetés, amivel lehet, hogy van, aki előzetesen nem kalkulált, de a náluk elérhető csomagokról, vagy az egyes szolgáltatások árairól is külön menüpontokon belül tájékozódhatunk, ahol lesz időnk és lehetőségünk elmerülni úgy szintén, hogy a mi üzletünknek mégis mire lenne szüksége ahhoz, hogy az internetes térben sikeresebb és frekventáltabban látogatott legyen. És ez továbbra is nagy igazság: aki az interneten nem elérhető, nem “sikeres” manapság, annak máshogy is nehezebb lesz. Online marketing tanácsadásban és kivitelezésben az első, mostanra nálam is a “Keresőben Első”. Így aztán valóban megvalósíthatók lesznek az álmaink.