Az étteremben megbeszéltük a jövő évi terveinket

A nagy baráti társaságunknál már hat éve az a hagyomány, hogy év vége felé elmegyünk ugyanabba az indiai étterembe. Ez mindig is egy jó lezárása az évnek, ahol egy kicsit kiereszthetjük a gőzt és élvezhetjük az egész éves munkánknak a gyümölcsét.

Mikor első alkalommal kitaláltuk, hogy jöjjünk ide, néhányan azért kissé tartózkodtak az ötlettől, mert kicsit bizonytalanul álltak hozzá az indiai konyhához. Azonban miután kipróbálták ezeket az egzotikus ízeket, ők voltak az elsők, akik felvetették, hogy mi lenne ha ezt minden évben megismételnénk.

Ebben az indiai étteremben eltöltött vacsora arra is kiváló alkalom, hogy közöljük a terveinket a következő évre a többiekkel és ellássanak minket az esetleges észrevételeikkel. Az egyik régi ismerősöm például azt találta ki, hogy modernizálni szeretné a háza melegvíz ellátását is, de nem tudta egészen pontosan, hogy ezt hogyan szeretné megoldani. Miközben én éppen a tikka masala csirkéből falatoztam, eszembe jutott egy számára kiváló lehetőség.

Amire a barátomnak szüksége van az ez: Hőszivattyús bojler – vízmelegítés hatékonyabban, energiatakarékosabban. Jól ismerem őket, mert a bátyám is beüzemeltette már ezt a berendezést és azóta is csak szuper dolgokat mesél róla. Mióta a linkben szereplő cég munkatársai telepítették a hőszivattyús bojlert a házában, azóta sokkal biztonságosabban, megbízhatóbban és olcsóbban van megoldva a használati melegvíz ellátottsága.

Miért is érdemes egy ilyen fantasztikus gépet használni?

Több oldalról is megközelíthető ez a kérdés.

Az egyik legkézenfekvőbb nézőpont a számok és a tények világába vezet minket. Összemérve egy hagyományos villanybojlerrel akár meg is négyszerezhetjük a melegvíz előállításának a gazdaságosságát.  Egy hőszivattyús bojler képes a külső környezetének a hőenergiáját igen nagymértékben elvonni, és ezt az energiát teljes egészében átadni a felhasználásra váró víznek.

A másik nagyon fontos megemlítendő dolog az a biztonságuk és megbízhatóságuk. Ráadásul a tervezésüknek köszönhetően a legtöbb háztartásba könnyedén elhelyezhetőek és beüzemelhetőek is.

A weboldal egyébként tisztáz egy nagyon fontos kérdést is: a hőszivattyús bojlert és a hőszivattyús fűtési rendszert teljesen külön kell kezelni. Egy hőszivattyús bojler nem alkalmas arra, hogy egy ház fűtési feladatait is ellássa. Ennek fontos műszaki okai vannak.

Azonban egy hőszivattyús fűtési rendszer képes mindkét feladat ellátásra is. Ez esetben a hőszivattyú rendszert csak ki kell egészíteni egy hőcserélős víztartállyal.

A fentiekből láthatjuk, hogy nagyon fontos a megfelelően történő előretervezés, ugyanis ha a fűtésünket is hőszivattyús elven szeretnénk működtetni a jövőben, akkor azt felesleges lenne egy hőszivattyús bojlerrel kombinálni.

Láthatóan itt bizony komoly kérdésekről és befektetésről van szó. Aggódni azonban nem kell, mert minden segítséget meg fogunk kapni a cég munkatársaitól, akiknek a következő a jelszava: Hőszivattyús bojler – vízmelegítés hatékonyabban, energiatakarékosabban. Ők azon lesznek, hogy el tudjuk dönteni, milyen megoldások lehetnek a számunkra megfelelő választások.

Ennek megválaszolása sok tényezőtől függ, melyekről akkor fogunk többet tudni, ha a cég dolgozói kilátogatnak hozzánk és felmérik a lehetőségeket. Biztosak lehetünk benne, hogy a számunkra lehető leggazdaságosabb és legoptimálisabb megoldások közül választhatunk majd.

Ez a vállalat csak megbízható típusú gépekkel foglalkozik, melyekre hosszú távon garancia szól és a különböző alkatrészeket is könnyedén be lehet szerezni hozzájuk, ha esetleg a régiek meghibásodnak és cserére szorulnának. Ennek figyelembevételével bátran kijelenthető, hogy sok-sok évre szóló megoldást mutathatunk fel, ha ennél a cég mellett döntünk, legyen szó melegvízről vagy egy teljes fűtésrendszerről.