Az indiai curry mellé megtanultam, hogyan kell céget alapítani

Biztos ti is voltatok már úgy, hogy nagyobb baráti társaságban csak úgy meghúztátok magatokat, és hagytátok, hadd beszélgessenek a többiek, ti pedig csendes megfigyelők maradtatok. Nekem ez az egyik kedvenc időtöltésem, ha ötnél többen vagyunk egy csoportban. Az ilyen alkalmak kiválóak információ gyűjtésre, és az emberek egymás közötti viszonyának elemzésére. Sajnos a legutóbbi alkalomkor inkább csak az előbbire volt lehetőségem, de a tudás az tudás.

Petra és Zsolti épp arról vitatkoztak, milyen céget alapítsanak. Mielőtt leültünk volna kajálni a többiekkel nekem részletesen is megmutogatták a weblapot, amit találtak. Természetesen a lap cégalapítással és székelyszolgáltatással fogalakozik Budapesten és Újlengyelben. Ezen kívül pedig cégmódosítási opciókat is felkínálnak az érdeklődők számára. Az árakat én sajnos nem tudtam mihez mérni, mivel nem voltam és valószínűleg nem is leszek olyan helyzetben, hogy céget tudjak alapítani. Zsoltiék viszont nagyon elégedettnek tűntek az egésszel. Mivel azt mondták Pesten akarnak maradni, egyértelmű volt, hogy a székhelyszolgáltatás Budapesten lévő részére összpontosítanak majd. Arról nem is beszélve, hogy ez egy tízessel olcsóbb, mint az újlengyeli opció.

Az oldal amúgy mindenről nagyon jó tájékoztatással szolgál és az alap szövegek mellé, mindegyik szekció aljára még külön ki tették a rá vonatkozó gyakori kérdéseket is, így a leendő ügyfél gyorsan és hatékonyan tud tájékozódni. A főoldalon a saját szolgáltatásaik mellett azt is részletezik, milyen iratokat és egyéb adminisztratív dolgokat kell a leendő ügyfélnek elintéznie a cégalapítás előtt, illetve miket kell majd utána.

Szerintem mindez nagyon kielégítő volt még az enyhe önfényezés mellett is a kitüntetéssel meg mindennel. Bár érthető, hiszen egy rossz hírű cégnél ki kötne ilyen szerződéseket. Az egész amúgy win-win alapon működik: ők megspórolják neked az adód egy részét, te pedig cserébe ezért fizeted őket. Ráadásul mindent teljesen legálisan.

Ahogy már említettem, az utolsó dolog, amin Patrícia és Zsolti vitatkoznak, az az, hogy Bt-jük vagy Kft-jük legyen. Mivel ketten akarják megalapítani a céget, mind a kettőre képesek lennének, és nem igazán hiszem, hogy akkor a különbség lenne a kettő között, de ezt már rájuk hagyom.

Mindenesetre, ha cégalapításon vagy székhelyszolgáltatáson töritek a fejeteket Budapesten, érdemes benézni az említett oldalra. Ha mást nem is tájékozódni kitűnő, és a kérdésekkel bátran lehet fordulni a telefonos ügyfél-szolgálathoz is.

Az oldal linkje feljebb megtalálható a szövegben, ha esetleg érdekel valakit székhelyszolgáltatás budapesten.