Az indiai étterem után egy kis felújítás

A férjem tizenegy évvel ezelőtt öt hetet töltött Indiában. Munkaügyben ment, és mikor kiutazott, úgy volt, hogy csak két hetet kell ott tölteni. Akkor még nem volt lehetőség, hogy én is vele menjek. Rengeteg élménnyel tért haza. Bár megterhelő volt neki, mert nemcsak a szokásaik másak, az étkezésük, a higiéniájuk, az életmódjuk is eltérő. És ha mindez nem volna elegendő, úgy volt, hogy két hétre marad és öt hétig nem tudtak hazajutni.

Rengeteget mesélt, sok képet hozott, lettek közelebbi indiai barátai, akik beengedték őt a hétköznapjaikba.

Az utóbbi időkben kezdtem el nagyon erősen érdeklődni az indiai világ iránt. Valószínű azért csak most, mert már akkorák a gyerekeim, hogy van lehetőségem új dolgok iránt érdeklődni.

Amint elkezdődik az iskola, a nyári szünet után minden olyan helyre igyekszünk eljutni férjemmel, ahova a gyerekek nem szívesen jönnek velünk. Az egyik ilyen a Duna parti hekkesünk, a másik pedig a belvárosban található indiai étterem. Már magában az épület is gyönyörű, régi barokk épület aljában kapott helyet az étterem. Teljes felújítás és átalakítás után egy igazán exkluzív és különleges hely lett belőle. Az ételek pedig szenzációsak.

Az októberi hónapunkban terveztük az éttermet meglátogatni, előre lefoglaltuk a helyet. Ebédelni mentünk, de szerettünk volna kicsit csendesebb asztalhoz ülni. Az asztalnál volt egy városi szolgáltatók újságja, amit, míg várakoztunk, fellapoztam. Volt benne egy cikk, melyben a vízvezeték szerelő árak főcím alatt azt ecsetelték, mennyire megemelkedtek az árak a városban is.
Elsődleges szabályunk ezeken a közös ebédeken, hogy igyekszünk munkáról, gyereknevelésről és persze inflációról nem beszélni. Ez egy pozitív időtöltés és erre mindig emlékeztetjük is egymást. Az újságot a táskámba csúsztattam és hazavittem.

Mivel közelít a mosókonyhánk átalakítása, így izgatott otthon az a főcím, amit elolvastam. Mi már találtunk szerelőt és le is beszéltük a munka kezdetének időpontját. Azon gondolkodtam, vajon keressem fel újra a szerelőnket és kérjek pontos árajánlatot?
A vízvezeték szerelő árak iránt a honlapjukon is tájékozódhatok. Egy kapcsolati űrlap van a honlapjukon, ahol lehet visszahívást kérni tőlük. Mivel abszolút nem értek a vízvezetékekhez, úgy döntöttem, felveszem a Topvízgázfűtésszerelő szakemberrel a kapcsolatot és megkérdem, tudnak- e árajánlatot készíteni.

Abszolút nyitottak és megértőek voltak. Megnyugtatott, hogy nagyobb felújítási és átalakítási munkálatok alkalmával kérhetem, hogy előre kijöjjenek egy helyszíni felmérésre. Egyeztethetünk egy időpontot a személyes felmérésre. Végigbeszélhetünk majd mindent, minden kívánságunkat meghallgatják, és elmondják majd javaslataikat és ötleteiket.

Hozzávetőleges vízvezeték szerelő árat már tudnak is majd mondani, de akár egy részletesebb árajánlatot is küldhetnek.

Nagyon szimpatikusak voltak. Nyitottak voltak az esetleges módosításokra, ha túl soknak érezzük majd a vízvezeték szerelő árat.

Az ismerőseink meséltek pár rossz végkimenetelű felújításról, hogy ők is kaptak vízvezeték szerelő árat, de a munkálatok végére többszörösére emelkedett a felújítás költsége.
 Meséltem nekik, hogy kitértünk arra is, hogy esetleg később folytatódjon a felújítás, ha a vízvezeték szerelő árak túl magasak volnának. Meglepődtek, mert nekik anno ilyen megoldás eszükbe se jutott. 

Arra készülök, hogy az ár biztosan magasabb lesz, mint öt évvel ezelőtt, mikor a házunkat vettük és a másik fürdőszobánkat újítottuk fel. Azonban örülök, hogy rájuk leltünk! Ha te is keresnél szakembert csak ajánlani tudom őket, www.topvizgazfutesszerelo.hu. Így már semmi aggodalmam sincs, teljes bizalommal láthatunk neki a nagy munkálatnak.