Az indiai konyha segített hozzá a megfelelő energetikai tanúsítványhoz

Vagyok olyan szerencsés helyzetben, hogy a hobbim a hivatásommá vált. Mindig is nagyon szerettem sütni – főzni, leginkább főzni a férjem nagy örömére. Egy nap megelégeltem az unalmas munkámat, és a férjem biztatására beiratkoztam egy szakács tanfolyamra, ami életem egyik legjobb döntése volt. Nem csak a hobbimnak hódolhattam minden órán, de lehetőséget kínált arra is, hogy ezzel a foglalkozással kereshessem meg a kenyerem, ami számomra nem is tűnt munkának. Egy híres ember, akinek nem jut eszembe a neve, azt nyilatkozta egyszer, hogy válasszon az ember olyan munkát, amit örömmel végez, és akkor egész életében nem kell dolgoznia. Én ezzel teljes mértékben egyetértek, főleg amióta pályát váltottam. Nagyon sokféle ételt szoktam főzni szakácsként, de az én személyes kedvencem az indiai konyha. Nagyon közel áll hozzám az ízvilága, így elég gyakran szoktam otthon indiait főzni, de szerencsére a férjem is szereti.

Ha mód van rá, szeretünk együtt főzni, mert nagyon jót tesz a kapcsolatunknak a közös munka. Egymás keze alá dolgozunk, a csapatmunka érzetét erősítjük a másikban. Ráadásul nagyon sokat szoktunk beszélgetni is közben, megvitatjuk, kivel mi történt aznap, tanácsokat adunk, ötletelünk közösen. Az egyik ilyen alkalommal említette a férjem, hogy ő azt az információt olvasta valahol, hogy az 2009 óta az új építésű házakra kell energetikai tanúsítvány, 2012 óta pedig már a régiekre is itt, Magyarországon. Én meglepődtem, mert nem hallottam még korábban erről, de felötlött a fejemben, hogy akkor lehet nem ártana egy ilyet kiállíttatnunk a házunkra. Ugyanis néhány évvel ezelőtt építettük a férjemmel azt a házat, ahol most lakunk, de nem lehet tudni, hogy valaha valamilyen okból szükségünk lesz – e egy nagyobbra vagy sem. És mint a férjem ezt is megosztotta velem, ha szeretnénk egyszer eladni a házunkat, akkor szükség lesz energetikai tanúsítványra.

Igen ám, de nekem fogalmam sem volt róla, hogy ugyan ezt hol is kellene intézni. A férjem szokás szerint ebben is egy lépéssel előttem járt, ugyanis már rá is talált a www.e-tanusitas.eu/energetikai-tanusitvany-arak/ oldalára, ahol ilyen szolgáltatást nyújtanak a hozzánk hasonló helyzetben lévőknek. Az energetikai tanúsítvány azért is hasznos, mert ha magas besorolást kap az ember háza, akkor jóval magasabb lesz az ingatlanpiaci ára, azaz több pénzért tudjuk majd eladni. Ebben már megláttam a rációt, így én is szorgalmaztam, hogy nézzünk jobban utána ennek az oldalnak, és ha tetszik, akkor vegyük igénybe a szolgáltatásukat. A weboldalukon található egy igen tiszta és egyértelmű leírás arról, hogy hogyan is zajlik az egész folyamat, aminek a végén megtörténik az energetikai tanúsítvány kiállítása.

Először is fel kell venni a vállalattal a kapcsolatot, amit úgy tehetünk meg, hogy felhívjuk az oldalon található telefonszámot vagy pedig visszahívást kérünk az egyik munkatárstól. Ez után következik a helyszíni felmérés, amikor a szakértő kijön a házunkhoz, és felméri a szükséges dolgokat, ami a tanúsítványhoz kell. Itt érdemes előkeríteni az ingatlan helyrajzi számát, ugyanis ez nagyban meggyorsítja a felmérési folyamatot. Ez után már nincs más hátra, mint a tanúsítvány elkészítése, és meg is van az egész. Véleményem szerint ez egy páratlanul gyors ügyintézési procedúra, ami sajnos a mai világban nem jellemző. Így azt gondolom, igen is érdemes igénybe venni a www.e-tanusitas.eu/energetikai-tanusitvany-arak/ szolgáltatását, hiszen sok fejfájástól kímélhetjük meg magunkat velük.