Csípős, mint a téli szél

Kedvesem és én is imádjuk a keleti konyhát és a csípőset. Minden chili jöhet, ami csíp úgy igazából, amitől lángban áll a szánk, és aztán mehet a verseny a hűtőig, hogy ki húzza meg elsőként a tejes dobozt. Rengeteg íz és érzelem találkozik a keleti konyhában, a színek mindig lenyűgöznek a tányéron, otthon is sikerül sokszor változatos ételeket összeütnünk együtt, de az éttermeket is imádjuk. Főleg télen, jól esik kicsit átmelegedni a csípős szél után egy adag csípős curry krémlevessel, vagy thai tésztával, vagy egy forró levessel.

Nem csak az ételeket szeretjük változatosan, de a mindennapokat is jó néha megbolondítani. Ezért szeretünk eljárni esténként a belvárosi utcákon és éttermeken túl egy-egy távolabbi helyre is. Legutóbb kinéztünk magunknak egy a hegyek között lévő levesezőt, amely az oda kirándulókat, mint egy csúcsra épült palota várta. Nem elég, hogy remek thai csípős szószok és levesek sorakoztak az étlapon, de ráadásul mindez távol a világ zajától. Indulás előtt azonban rájöttünk, hogy a távolság gondot okozhat, mivel oda nem jár vonat, így kocsival kell mennünk, amin akkor még nem voltak téli gumik.

Kedvesem mondta, hogy legutóbb az apukája kocsijára is talált téli gumit a gumidiszkont.hu/teli-gumi oldalon, ráadásul akciósan. Na gondoltuk, felkeressük mi is közösen azt a weboldalt.

Én mindig sokat totojázok egy nagyobb döntés előtt, minthogy milyen ételt válasszak az étteremben, milyen pólót vegyek fel aznap vagy, hogy melyik téli gumit válasszam, Szerencsére órákig válogathattam a weblapon, az tele volt keresési opciókkal, szűrhettem a találatokat az autó márkája alapján is, amit nagyon hasznosnak találtam, és a sok leírás és információ a gumikról szintén segített dönteni, de mivel nem vagyok egy autó szakértő, így azért felhívtam őket telefonon, hogy biztosan jó döntést hoztam -e. 

Kedvesem jóval aggódósabb típus nálam, így végiggörgettük a garancia feltételeket is, itt egy-két dolog kifejezetten jól jött, például, hogy ne rakjuk olyan helyre a gumikat, ahol tönkre mehetnek, vagy ha baleset során sérülnek meg, mert akkor nem jár a garancia. Ha esetleg versenyeznénk a kocsival, amit persze nem fogunk, és úgy menne tropára, akkor sincs garancia, ez akár még jó nevelőcélzatú szabály is lehet.

Azt se tudtuk, hogy tisztában kell lenni elég sok mindennel, mint a felnik centi hossza és hasonlók, így ezek fényében végül azt terveztük, hogy szervizben tetetjük fel a gumikat. A típusok rengetegében először tanácstalanok voltunk, de végül a Michelin Alpin 6-ot választottuk, mert ez tökéletes volt a személyautónkhoz.

Regisztráció és a rendelés után, amint rákattintottunk a termékre az le lett foglalva nekünk, nem gondoltuk meg magunkat, habár az se lett volna gond, mert 14 napig nyugodtan megteheti bárki. Elvégre ezek a termékek nem kis figyelmet igényelnek a kiválasztáshoz, eléggé korrekt a cégtől, hogy adnak lehetőséget az elállásra.

A DOT-számra is felhívták a figyelmünk, hogy kérhetünk ideit, és a Falken eredményeik is lenyűgözőek, látszik, hogy profik a srácok gumik terén. Rengeteg márkát ajánlottak fel nekünk, mint a MICHELIN, HANKOOK, CONTINENTAL vagy a FALKEN. Tetszett, hogy sok lehetőség közül válogathatunk, ráadásul ilyen világszínvonalú típusok között. Rádásul 30.000 különböző abroncshoz képesek megtalálni a jó gumit.

Én bíztam benne, hogy lesz átvételi pont is, mert sosem vagyunk napközben otthon, és így nehezen fogadtuk volna a kiszállítót, de a cég mindenre gondolt. Simán be tudtam ugrani érte 5 munkanappal később, szuper kedvesek voltak, át is adták az új téli gumikat. Még szerencse, hogy Miskolcon lakunk, ugyanis itt található az a bizonyos átvételi pont is. Végül a terveink ellenére nem is kellett szervizbe mennünk, mert a telepen, ahol átvettem a gumikat, rögtön fel is tették őket, újabb extra pont a gumidiszkont.hu/teli-gumi oldalnak az odafigyelésért.

Igaz az éttermek terén a világ minden tájában gondolkozunk, annak örültünk, hogy ők egy teljesen magyar cég, így egy hazai vállalkozást támogathattunk a vásárlásunkkal. Most, hogy már volt téli gumink az úthoz, össze is cuccoltunk, mindent bevágtunk a kocsiba, túrabakancs, egy flaska tej (vészhelyzet esetére), meleg ruhák és a többi. Biztonságban roboghattunk a téli idő ellenére.