Így nyűgözd le az indiai barátodat

Pár évvel ezelőtt megismerkedtem egy indiai lánnyal, és a távolság ellenére baráti viszony alakult ki közöttünk. Megbeszéltük, hogy eljön hozzám Budapestre egy hétre, utána pedig én látogatom meg őt Újdelhiben.

Mindig is vonzott India, egzotikus, gyönyörű ország. A barátnőm érkezésére pedig egy csomóféle indiai ételt szerettem volna készíteni. Éppen a recepteket nézegettem a laptopomon, mikor észleltem a bajt.

Hőn szeretett gépem ugyanis felmondta a szolgálatot. Hiába volt töltőn, egyszerűen nem akart tölteni. Mivel nem egy mai darabról van szó, hamar le is merült. Az addigra kigyűjtögetett, lementett receptek pedig így elérhetetlenné váltak. Az a sok keresgélés mind hiába, ráadásul nagyon nem akartam pénzt kiadni a javításra, de nem volt más választásom.

A telefonomon folytattam a keresgélést, ám ezúttal nem az indiai konyha remekeinek elkészítési metódusa, hanem a legjobb asus laptop szerviz után. A Pcmentorra esett a választásom, mert nem ma kezdték a szakmát, és sok jót hallani róluk. Másnap munkába menet gyorsan leadtam a készüléket az egyik üzletükben.

Én sajnos nagyyon nem vagyok informatikus lélek, egyáltalán nem értek a gépek működéséhez, de azt tudtam, hogy valószínűleg hardveres probléma áll a háttérben. De aztán kiderült, hogy rosszul tudtam, ezt a fajta diszfunkciót ugyanis a Windows meghibásodása is okozhatja, ami bizony szoftveres probléma.

Pár napon belül már érkezett is a telefon, hogy mehetek a gépemért. Mint kiderült, az egyik cella hibásodott meg a laptopom akkumulátorában, szóval végül is mégiscsak jól sejtettem, hogy valami hardveres baki áll a háttérben.

A Pcmentor szakemberei teljeskörűen bevizsgálták a laptopomat, igazán gyorsan végeztek profi munkát. Olyan hibát is kijavítottak, amiről nem szóltam, és csak használat közben vettem észre, mennyivel kellemesebb úgy használni a gépet, hogy nem kell perceket várni, míg betölt egy program. Ráadásul nagyon kedvesek voltak végig, válaszoltak a kérdéseimre, és nem néztek hülyének, ami nagyon nagy pozitívum. Elégedett vagyok a munkával és a hozzáállással is. Az biztos, hogy ha legközelebb bármi problémám akad, szintén őket fogom megbízni.

Otthon pedig a recepteket átnézve arra jutottam, hogy talán nem ártana némi jellegzetes, magyaros ételt is az asztalra tenni az indiai mellé. És teljes siker volt, sőt, a magyarosból több fogyott, mint az indiaiból. Szóval végül minden megoldódott, a vendéglátás is, és a laptopprobléma is.