Indiai étel nem alkalmas az alkoholról való leszoktatásra

A párom nagy kedvence az indiai étel, bár alkalommal már el is mentünk indiai étterembe. Nekem jó pár fogásuk nagyon fűszeres és csípős, de ez talán csak az én ízlésemnek sok, a gyomrom sem bírja annyira ezeket az ételeket. De az indiai kultúráért az étkezési rituáléjukért rajongom. Ezért szívesen megyek ilyen étterembe, valamint az életvitelük is követésre méltó, a yoga, mint mozgásforma, valamint a vallásosságuk is nagyon érdekes. Egyik ilyen éttermezésünk során felmerült témaként a párom testvére és annak az alkoholproblémája. Már az egész család ezzel a gonddal foglalkozik hiszen mindenkit érint, nem tudjuk és nem is akarjuk figyelmen kívül hagyni, ez mindannyiunk közös érdeke, hogy a gyógyulás útjára lépjen végre, és a fiatal éveit ne pazarolja el az alkoholnak.

Az alkoholizmus leszokás egy nagyon közkedvelt téma az interneten, de mi valami komplexebb segítségre gondoltunk. Természetesen az intézmény után való kutakodásunk a párom testvérének teljes beleegyezésével történt, így kvázi szabad kezet kaptunk. Annyi kitétellel, hogy ő kórházba a fehér négy fal közé nem fog bevonulni, mivel az nem segítené elő az ő gyógyulását semmilyen mértékben, sőt inkább hátráltatná azt. Így hát olyan intézmény után néztünk, mely szinte olyan, mint egy családi ház, így nagyon békés környezetben léphet a gyógyulás útjára. Annyira jó, hogy az interneten találtam egy az alkoholizmus leszokást elősegítő központot. Nem is hittem volna, hogy ilyen gyorsan egy megfelelő intézményt találok, hiszen annyi volt a kitétel, hogy teljes mértékben otthonos legyen, és mit ad isten, ez az intézmény olyan. Első ránézésre nem mondja meg senki, hogy nem egy nagyobb családi házat nézünk, majd az online körbejáráskor megtekinthetővé válik az egy, illetve több ágyas szobák is. Nagyon szimpatikus az intézmény bemutatkozása is, hiszen gyógyult szenvedélybetegek alkotják a szakemberi gárdát, akik maguk is már átestek ezen a nehéz folyamaton, így tudják és megfelelő segítséget tudnak nyújtani az újonnan érkezőknek.

Ez egy nagyon jó gondolat, hogy ha nekik sikerült meggyógyulniuk, akkor másoknak is sikerülni fog, és ebben ők a segítségükre szeretnének lenni. Ezt mi nagyon értékeljük, hogy az alkoholizmus leszokásban ennyire jártasak és az évek alatt megfelelő tapasztalatot szereztek. Az egy hónap alatt számos foglalkozáson, csoportos és személyes megbeszélésen, terápián fog részt venni a párom testvére. Mi ennek nagyon örülünk, hogy egy hónapot csak azzal tud majd tölteni ott az intézményben, hogy magára koncentrál és csak a gyógyulásra figyel. Ennél többet nem igazán tudunk érte tenni, minthogy megtaláltuk ezt a remek intézményt, a profi szakemberi gárdával, valamint, hogy intéztünk számára egy előzetes konzultációs beszélgetést, ez egyfajta állapotfelmérés. A párom testvére ezt a konzultációs beszélgetést is nagyon várja már, hiszen ez már az első lépésnek tekinthető a gyógyulásban, hogy belátja és beszél arról, amilyen szituációban és segítséget is tud kérni.

Mi pedig a támogatásunkról tudjuk őt biztosítani, hiszen másra az egy hónapban nem számíthat, csak magára, majd ahogy haladnak előre a programban nem csak az intézményen belül tudnak szabad levegőn lenni, de kirándulásokat is szerveznek, hogy ne csak lelkileg, de testileg is erősödjenek az intézményben lakók. Izgatott várakozással teli időszak áll előttünk, de mindenki reméli a legjobbakat, és a teljes gyógyulást, hiszen ez a legfontosabb cél.