Indiai ételek és hajóbérlés a Balatonnál

A teljes ismeretségi körömből én vagyok az egyetlen, aki imádja a különböző nemzetek ételeit, és szeretek is kísérletezgetni. Különösen a furcsa ételkombinációk vagy különlegesebb nevű ételek szokták felhívni a figyelmemet. Szerencsére a kísérletezgetéseim nem fulladtak még kudarcba. Szerintem már majdnem minden konyha ételét kóstoltam, de valamiért az indiai ételek valahogy kimaradtak. Currys rizst már ettem, de indiai specialitást még nem. Túl sokszor hallottam, hogy elég csípős, amit én nem igazán bírok, talán ez lehet az oka annak, hogy ez eddig kimaradt az életemből. De ez várhatóan hamarosan megváltozik, mert az egyik barátnőm teljesen beleszeretett az indiai konyhába és azóta nem hagy ezzel békén, úgyhogy kénytelen leszek beadni a derekam, de egyébként szívesen megadom az esélyét annak, hogy talán egy új kedvencet találjak, plusz én is – mint szerintem a legtöbb magyar ember – oda vagyok a Balatonért.

Merthogy egy Balatonnál lévő étteremben ette eddig a legfinomabb ételeket. És ez is teljesen véletlen volt: a családjával voltak vitorlázni Balatonfüreden, és ez az ominózus étterem volt a legközelebb hozzájuk. A vitorlázásról is beszámolt: béreltek egy vitorlát, egy hajóbérbeadással és rendezvényszervezéssel foglalkozó cégtől. Nagyon pozitív tapasztalatokat és jó élményeket gyűjtöttek a Balatonpronak köszönhetően.

Mivel nagyon kíváncsivá tett a dolog meg is kérdeztem, hogy hogyan találtak rájuk: csupán annyi volt az egész, hogy beírták a keresőbe, hogy “hajóbérlés balatonfüred” és gyorsan rájuk is találtak. De a “hajóbérlés balatonfüred” nem jelent azt, hogy csak innen indít vitorlásokat a Balatonpro.

Balatonfüred mellett több másik kikötőben is vannak helyeik, egészen pontosan Siófokon és Fonyódon, illetve még Alsóőrsön is, így ezekről a helyekről is el lehet indulni. Kikötni pedig a Bahart kikötőiben ingyenesen lehet a cég vitorlásaival.

Összesen 8 vitorlás közül lehet választani a bérlés során: ezek férőhelyeik szerint különbözőek, vannak kisebb-nagyobb hajók, a legnagyobb bérelhető vitorlásuk 10 személyes. Egyébként, ha igény van rá, akár éjszakára is ki lehet bérelni szállásként, ugyanis mindegyik vitorlásuk szuper jól van felszerelve. Kivétel nélkül minden vitorláson található WC, illetve hűtő is, de vannak olyanok, amikben még TV és egy kisebb konyhaszerű helység is helyet kapott. A barátnőm családja is egy ilyen minden igényt kielégítő vitorlást bérelt, mert több napra vették bérbe, egy balatoni túra miatt.

És ez is egy fontos infó, hogy nem csak pár órás bérlésre van lehetőség, hanem akár hetekre is ki lehet kölcsönözni, de általában a bérlési idő nyolc órát jelent.

hajóbérlés balatonfüred

A barátnőm szüleinek már évek óta van vitorlásjogosítványuk, így kellő rutinnal rendelkezik jóformán az egész család, úgyhogy ők nem tartották fontosnak, hogy kapitányi segítséget is igényeljenek, de persze, ha egy olyan csapat bérelne vitorlást, akik közül senki nem rendelkezik ehhez való jogsival, abban az esetben nem kérdés, hogy kapitány kell. Ez egyrészt nyilván a hajók biztonsága miatt is fontos, de természetesen még ennél is fontosabb a bérlők testik épsége.

A hajóbérlés Balatonfüreden a Balatonpronál egyébként nagyon egyszerűen zajlik: a leggyorsabb módszer, a weboldalon található űrlap kitöltése, amivel árajánlatot lehet kérni. Persze nem csak ez az egy lehetőség van, hiszen külön e-mailben is elérhetők, de az űrlap kitöltésével nagyobb esély van arra, hogy egy napon belül megküldik a választ. De bármilyen platformon is keresi fel őket az ügyfél, igyekeznek mihamarabb válaszolni.

Érdemes megnézni a Balatonpro honlapját, ahol az összes hajót meg lehet tekinteni, és az adataik is elérhetőek. A hajóbérlés Balatonfüred csodás környezetében egy nagyszerű program lehet szerintem mindenki számára, hiszen a Balaton egyik legszebb és legnépszerűbb településéről van szó.