Indiai vacsora és napelemek

A minap épp kedvenc indiai éttermemben fogyasztottam vacsorámat, amikor meghallottam a tulajt és a feleségét arról beszélgetni, hogy napelemes rendszer kiépítését tervezik az étterem tetején. Mivel én is nem rég vettem napelemes rendszert, azonnal be is szálltam a társalgásba és ajánlottam nekik a napelemesrendszerek.info oldalt, akik az én kivitelezőim is voltak.

Sajnálkozva mondták azonban, hogy önerőből pedig jelenleg nem tudnák finanszírozni a rendszer kiépítését. Felhívtam a figyelmüket arra, hogy a napelemesrendszerek.info oldalon a pályázati lehetőségről (napelemek pályázatok) is tudnak tájékozódni.  Már 10% önerő mellett is be tudják nyújtani a pályázatot az MFB által kínált ingyenes hitelhez. Természetesen itt is vannak előírt feltételek és kizáró okok is bőven, erről előzetesen körültekintően tájékozódni kell. Nagyon hálásak voltak a segítségért és fel is vették a kapcsolatot a napelemesrendszerek.info munkatársával, ő ad majd nekik részletesebb tájékoztatást arról, hogyan működik a napelemek pályázatok kombináció. Az árat is sok tényező befolyásolja a napelem típusától kezdve a tető megközelíthetőségéig, árnyékoltságáig vagy a rendszer méretéig.

Nagy előrelépés és hosszútávon jól megtérülő befektetés lesz az étteremnek a napelem. A rendszer méretétől függetlenül nagyjából 10 év alatti megtérüléssel kell számolni, de a megvásárolt napelemes rendszer élettartam akár 50 év is lehet. De addig is bármelyik reklámanyagban jól mutat manapság a népszerű zöldenergia kifejezés.