Javítás helyett cserélni kellett a kuplungot

Gyerekkoromban nem szerettem enni. Ráadásul édesanyukám se arról volt híres, hogy tudott volna főzni, ezért legtöbbször ugyanazt ettük otthon, ami rakott krumpli volt. Néha rendeltünk, de nem volt sok étterem a közelünkben, vagy valamilyen készételt vettünk a boltokban. Biztos vagyok benne, hogy hatással volt az ételhez való kapcsolatomra. Amikor egyetem miatt felkerültem Budapestre, hirtelen kinyílt a világ a számomra. Mivel a tanulás mellett dolgoztam is, így általában megtehettem, hogy beüljek valahova ebédelni vagy vacsorázni. Így szerettem meg az indiai ételeket. Emlékszem még, hogy mennyire idegen volt tőlem néhány éve az indiai gasztronómia. A kedvencem a tandoori csirke, amit azóta már otthon is nagy örömmel készítek. A fővárosi életemnek hála megszerettem a különféle ételeket és így elkezdtem magam számára is főzni. Habár egyelőre nem tekintem magamat nagy séfnek, de összességében ehető ételeket készítek.

kuplung javítás

Egyik nap, amikor elindultam bevásárolni a vacsorához, az autóm hirtelen elkezdett furán viselkedni. Nem tudtam mire vélni a problémát, de már nem új járgány, ezért bármi is előfordulhat vele. Az első gondolatom az volt, hogy a kuplunggal lehet valami, hiszen a múltkor olvastam róla a metaautoszerviz.hu egyik cikkjében.
Már kiskoromban is nagyon szerettem az autókat és nagyon érdekelt, hogy hogyan működnek, mi a mechanikájuk. Édesapám ezért elég sokszor megmutatott nekem alkatrészeket is és mesélt nekem különböző autós élményeiről. Sajnos elég korán itt kellett hagynia minket, de örökre megmaradt bennem, hogy mennyit tanulhattam tőle.

Még gyorsan letudtam a vásárlást, mert nem éreztem annyira komolynak a dolgot, ráadásul hétvége volt, úgysem tudnám sehova sem vinni a kocsit, a kuplung javítás pedig úgysem rögtön történik meg, ha az a gond.

Őszintén szólva azt sem tudtam hova vigyem az autómat, mivel a megszokott szervizem megszűnt. Ezért elkezdtem keresgélni az interneten az autószervizek között, de hamar beugrott, hogy a kuplungos cikket is egy szerviz, nevezetesen a metaautoszerviz.hu oldalán olvastam. A 19. kerületben lakom, ezért örültem, hogy a kereső alapján a Méta Szerviz tőlem néhány száz méterre van. A metaautoszerviz.hu oldalon megnézhettem milyen szolgáltatásokat lehet igénybe venni. Számomra a legfontosabb a kuplung javítás vagy csere lehetőség volt, mivel erősen az volt a gyanúm, hogy az áll a probléma hátterében. Viszont ahogy néztem a listájukat, rájöttem, hogy nekem szükségem van olajcserére is, mivel régen vittem az autómat el ilyen helyre.

Megvártam a hétfőt, majd fel is hívtam a céget. A telefonba gyorsan elmondtam, hogy mit tapasztalok az autó vezetésekor. Megbeszéltünk egy időpontot, amikor elvihetem számukra az autómat.

Ahogy megérkeztem a szervizbe, rögtön meg is vizsgálták az autót. Sajnos nem volt szerencsém, mert nem kuplung javításra lesz szükségem, hanem az egész cseréjére. Így hát ott hagytam egy hosszabb időre az autómat a szakembereknek, akik néhány nap alatt megcsinálják, én pedig reméltem, hogy nem találnak mást, mert nem hiányzott ez a nagyobb kiadás.

Néhány nap múlva hívtak a szerviztől, hogy mehetek az autómért. Átvettem a kocsit, ami már az indulásnál sokkal szebb hangot adott ki, és a lábam alatt sem remegett. Összességében ajánlom a szervizt, mert korrekten elvégezték a munkájukat, nem számoltak fel semmit sem pluszba, de valljuk be őszintén, akkor jár a legjobban az ember, ha ilyenekre nem kell költeni. Viszont ami elromolhat, az bizony el is romlik.