Ötletek és felszerelések a tökéletes fürdőszobához A-tól Z-ig

Kelet és Nyugat, ha összeér…

Gondolhatjátok, milyen nehéz sokszor, ha két idegen kultúra találkozik. A párom indiai, így az alapvető élményünk az, hogy temérdek dolgot egészen másképp közelít meg, sokkal másképp csinálna, mint én. Persze ennek rengeteg szépsége is van, hiszen hihetetlenül sokat tanulunk egymástól. Rendkívül érdekes és tanulságos út ez így, kettőnknek, ennyire különböző háttérrel. Ugyanakkor nagyfokú empátiát és türelmet kíván meg mindkettőnktől. Most a lakásfelújítás emészti fel minden energiánkat, és még itt is sok szemléletbeli különbség kiütközik. Amíg a párom sokkal az esztétika és a spiritualitás kérdéseiben vizsgálódik egy-egy megoldandó feladat kapcsán, én mindennek inkább a praktikus oldalát igyekszem megfogni. Így aztán jókat szoktunk mulatni egymáson, és végül mindig sikerül egy harmonikus megoldással elintézni a fennmaradó kérdéseket.

Ami számomra a legnagyobb fejtörést okozta, az a fürdőszoba felújítása volt. Álmomban nem gondoltam volna, hogy épp a fürdőszoba kérdéskörével fogunk ennyi időt eltölteni! Már azt gondoltam, talán sosem érünk a végére az ötletelésnek, amikor a párom előrukkolt egy weboldallal. Azt mondta, mindenképpen érdemes megnéznem. Így egy rövidebb unszolás után fel is néztem a furdoszobaotletek.hu-ra, és egyáltalán nem bántam meg. Ötletek és felszerelések a tökéletes fürdőszobához A-tól Z-ig, itt aztán tényleg minden kérdésedre választ kaphatsz a fürdőszoba felújítás kapcsán! Nekünk legalábbis sok kérdésben segített közös nevezőre jutnunk. Először is, én kénytelen voltam elfogadni, hogy a fürdőszoba színvilágának, a szobában megjelenő formáknak igenis nagy szerepe van, megnyugtathatja, békével töltheti el az embert. Másrészről pedig a páromnak is segített megérteni, hogy bizonyos gyakorlati megoldásokhoz miért ragaszkodom annyira, és miért szükséges ezek mentén is átgondolni a kialakítást.

Ötletek és felszerelések a tökéletes fürdőszobához A-tól Z-ig

De ha már fürdőszoba tippek, vegyük is számba, mit érdemes átgondolni a kialakításkor! Az ötletek és felszerelések a tökéletes fürdőszobához A-tól Z-ig felsorolásban az én első számú tippem: kezdjük az alapoknál. Milyen színekben gondolkodunk? Mi az, ami megnyugtat bennünket? Fontos, hogy a fürdőszoba színek kiválasztásakor nem kell feltétlenül igazodnunk a lakás többi pontjához, a fürdőszobát kezelhetjük különálló egységként is. Ez a nyugalom szigete, ahol a reggeli élénkítő zuhanyt, vagy az esti nyugtató fürdőt vehetjük. Ezt követik a burkolatok: a színben, anyagban harmonizáló csempe és padlólap kiválasztása. Ha ezzel is meg vagyunk, foglalkozzunk a vizesblokkokkal. Először is, kád vagy zuhanyzó? Milyen formájú legye a mosdó? Hova kerüljön és milyen kialakítású legyen a WC? És ha mindezzel meg vagyunk, kövessük a következő gondolatmenetet az ABC szerint: csaptelepek, fűtés, tárolás, világítás kialakítása. Ugye megmondtam, hogy A-tól Z-ig minden lehetőséget számba kell venni?

De ha már ötletek és felszerelések a tökéletes fürdőszobához A-tól Z-ig, azt se felejtsük el, hogy nem állhatunk neki csak úgy in medias res egy ekkora projektnek. Mindenképpen érdemes a felújítás előtt kutatómunkát végeznünk, hogy el tudjuk dönteni, mit is szeretnénk valójában. Mi az, ami passzol az ízlésvilágunkhoz, amiben mindketten kényelmesen érezzük magunkat? A furdoszobaotletek.hu útmutatását megfogadva így mi is számtalan lakberendezési magazint, bútor katalógust átlapoztunk, hogy kialakíthassuk a saját ízlésünk szerint berendezett, ideális fürdőszoba képét. Még Pinterestre is felnéztünk, hogy ihletet merítsünk! Egy átlagos felújítás fáradalmai után ráadásul kifejezetten üdítő tud lenni, ha az ember kicsit leülhet, és kreatív dolgokkal foglalkozhat. Mi nagyon élveztük a közös ötletelést a párommal, így bízom benne, hogy nektek is hasonló üdítő élményben lesz részetek a koncepció kialakításakor. Hajrá mindenkinek!