RackForest – ez nem valami indiai esőerdő

Vannak, akik úgy szerelmesei egy adott nép vagy tájegység konyhájának, hogy a mögöttes tartalom nem igazán érdekli őket – a kultúra, a tájak, a földrajz, az ország, az emberek. Engem viszont annál is inkább, pláne hogyha valami olyan tájegységről van szó, ami merőben eltér attól a környezettől, ahol élek vagy ahol már jártam valaha. Az indiai konyha számomra ettől tud igazán különleges és izgalmas lenni. Azonban most nem egy buja esőerdőről lesz szó, hanem egy másfajta erdőről: mégpedig a RackForest-ről.

Szerver bérlés dedikált brand szervereken – RackForest

A RackForest egy olyan IT szolgáltató, ahol többek között szerverek bérbeadásával is foglalkoznak. Azért kapta ezt a nevet – feltehetőleg – rendkívül ötletes módon, mert ezek a szerverszobák, amikben a bérelhető szerverek találhatók, úgy néznek ki mint egy szekrény erdő, persze csak idézőjelesen. Ezeket a szekrényeket úgy nevezik, hogy rack – innen pedig már könnyű összerakni, hogy hogy áll össze a RackForest – mint szekrény erdő.

Ezekben a szekrény erdőkben a terem méretétől függően persze, sok-sok szerver található, amik extrém nagy teljesítményű számítógépek, amik arra jók, hogy gyakorlatilag rendszerek és adatbázisok alapját képezzék. Ehhez az kell, hogy nagyon gyorsak és nagyon stabilan működők legyenek, ezeket pedig természetesen garantálja a cég. Ki is emelik a honlapjukon, hogy garantálják a minőséget és a rugalmasságot, továbbá már 3 helyszínen elérhetők Budapesten – vagyis 3 termük van -, rendkívül gyors, akár 40 Gbps-os garantált internetkapcsolatot ígérnek, valamint a biztonság is maximálisan az előtérben van náluk, így 2 órán belül vállalnak hardver cserét bármilyen meghibásodás esetén, illetve 24 órás ügyeletben vannak, hogyha bármikor probléma adódna, akkor nyomban értesüljenek és segíteni tudjanak.

Anyagi szempontból is sokkal jobban megéri szervert bérelni a vállalkozásoknak, hiszen egy ilyen beruházás költsége rendkívül magas tud lenni, ezzel szemben az az összeg, amit havonta erre a célra kell kiadni eltörpül. Ráadásul ha hozzávesszük azokat a mellékszolgáltatásokat, amikkel saját szerver esetén még külön nekünk kéne szöszölni (lásd fentebb), akkor meg aztán pláne megéri a bérlés.

Ha pedig bármilyen kapcsolódó szolgáltatásra lenne szükség, legyen szó mondjuk tárhelyről vagy felhőről, akkor abban is tudnak itt, egy helyen segíteni. Szóval a RackForest, ez a különleges erdő nagyon jó választás.