Tejszín és vaj helyett kakaóvajat a kukoricalevesbe!

Tinédzser korom óta az indiai konyha rajongója vagyok. Azért is kedvelem különösen, mert rengeteg zöldséggel dolgozik, ami nekem kulcsfontosságú a vegán étrendem miatt. Az az egyetlen problémám, hogy a levesekért is odavagyok, ámde ezekből viszonylag keveset lehet találni az indiai kínálatban. De azért nem reménytelen, itt van például az indiai kukoricaleves. Igen ám, ebbe a receptbe viszont tejszínt és vajat kell használni, amik állati eredetűek. A megoldandó kihívás tehát: a tejtermékeket vegán étrendbe illő hozzávalóval helyettesíteni a kukoricalevesben. Kis utánajárással találtam is erre lehetőséget, mégpedig a kakaóvaj személyében. 

A Humanity Áruház kínálatában úgynevezett dezodorált kakaóvaj is kapható, melynek erős kakaóillatát egy természetes eljárással enyhítik. Így az intenzív aroma nem fog belezavarni az indiai ízvilágba. Sőt, még azzal az extrém gondolattal is eljátszottam, hogy a dezodorálás nélküli verziót próbálom ki a levesbe, mégpedig ezt: Kakaóvaj 100% (nem dezodorált) | Humanity. A humanityaruhaz.hu webshopban vásárolt áruk esetében garantált a kiváló minőség. A Humanity csapata ugyanis elsődleges fontosságúnak ítéli a vásárlói elégedettséget. Az pedig csakis olyan termékkínálattal biztosítható, melyben csak kifogástalan minőségű árucikkek kaphatnak helyet.

Mivel az állatok élethez való joga mellett a természetnek a védelme is vesszőparipám, lelkesen üdvözöltem ennek a webáruháznak a minél zöldebb csomagolásra való törekvését. Ennek szellemében nemcsak a műanyagot igyekeznek száműzni a csomagolóanyagok közül, hanem a kartonpapír újrahasznosításában is élen járnak. Teszik ezt a maradék darabok töltőanyagnak való felaprításával és a dobozok újrahasznosításával. Sőt mi több, a nagy kiszerelések kínálásával is ugyanerre törekszenek. A nem dezodorált kakaóvaj például akár 25 kilós csomagban is rendelhető: Kakaóvaj 100% (nem dezodorált) | Humanity.