Új idők szelei rendezik át mindenki életét manapság

Globalizáció – negatív és pozitív megítélésben is szokták boncolgatni ennek a dolognak hatásait. Én elsősorban a pozitív oldalról ejtenék most szót, noha lesznek az objektív érveim mellett nagyon egyéni elköteleződéseim is, amik miatt én hálát adok a globalizációnak.

Imádjuk az indiai ételeket a feleségemmel. Nem is tudom, mennyire lennék frusztrált, ha elvennék tőlünk az ennyire egzotikus gasztronómiát, hiába Magyarországon nőttünk fel, egy kis faluban. Akkor is a kedvenc helyünk egy indiai étterem lett, amit a legjobban szerettünk meg felnőttkorunkra. Még a kezét is ott kértem meg, annyit járunk oda. Ez kicsit szubjektív, én elfogadom. Mások biztos meglennének enélkül a szelete nélkül is a főzéstudománynak, de mi a helyzet a technológiai innovációkkal? Anélkül is mindenki tudna élni?

A futesrendszerek.hu oldalon olyan trendújító dolgokat találunk, amik szintén nem Magyarországon, vagy Kelet-Európában szöktek szárnyba először. Sőt, pont az bennük a novum, hogy lassan lecserélhetik az itteni hagyományos gázfűtést, aminek az elterjedése korábban szintén nagy lépés volt hazánkban. És teljesen száműzhetik a szén-alapú, vagy bármilyen tüzeléses dolgokat.

Az elektromos fűtésfajták nem járnak melléktermék-képződéssel, nem keletkeznek mérgező gázok, nem koszolnak igazából az ilyen berendezések, tehát számos előnyük van. És, amikor vettünk egy hétvégi házat, ahol többnyire szép, meleg és napos időben tartózkodunk, azért elgondolkodtunk, hogy ha kijövünk ide télen is, jó lenne ha hozhatnánk valami ilyesmit magunkkal. A futesrendszerek.hu olyan dolgokat, eszközöket is bemutat, melyekre aztán lehet ajánlatot is kérni, amiket elég csak a hónunk alá kapni, mert hordozható fűtőtestek, és kivihetjük őket a hétvégi telekre. Csak bedugjuk a konnektorba és melegítenek is, fél percen belül.

De hogyan jutottunk anno a futesrendszerek.hu-ra? Olyasmiket kerestünk tehát, mint az elektromos konvektorok. Igen, ezek azok a viszonylag közismert, sokak által használt eszközök, amik forradalmasítottak sok mindent. Aztán kibővült ott is jócskán a kínálat, már beépíthető, a régi gázfűtéses, vagy fafűtéses szisztémákat végleg nyugdíjazni hivatott dolgokkal. És teljesen kiváltják, működésükben részben leutánozzák, csak magasabb használati hatásfokkal felülmúlják azon régi fűtőrendszereket, amik minden házban és lakásban jelen voltak korábban addig. És okoztak sok galibát… Hogy az elektronikus dolgok forradalmasítanak, az jól látszik a leírásokból is az oldalon, még jobban pedig a használati beszámolókból. Így állítom, hogy a futesrendszerek.hu-n sokaknak van keresnivalója, mert teljeskörűen kimerítően széles a palettája azon technológiai találmányoknak (és akár mostanában már elterjedőben lévő termékeknek), amiket tőlük igényelhetünk, otthonunk újszerű megoldásokkal történő fűtésére.

Vagy, olyat is hallottam, hogy irodák, fotóstúdiók, vagy épp kisebb, sportolásra alkalmas lokációk kérték az ő segítségüket, mert annyira szerteágazó dolgaik vannak a termékpalettán, hogy velük a legkülönbözőbb beltéri helyiségek fűtése oldható meg, nagyon eltérő igényeknek megfelelően. Messze nem csak az elektromos konvektorok világában utaznak már. Elektromos konvektorokon kívül vannak fűtőszőnyegeik, törölközőszárítóik, mindenféle fűtőpaneljeik, elektromos radiátoraik, kandallóik, bojlereik, kazánjaik, és most még csak a (fizikailag) a kisebb eszközöket soroltam. Ahogy már utaltam rá, komplett fűtőrendszer az egész házban is lehet elektromos üzemelésű.

Ilyen dolgokat is hoz nekünk a globalizáció az indiai étterem mellé, tehát ne vessük el semmiképp, a technológiai dolgokat meg végképp ne…